[FIXED] npm is properly installed but node version is not coming up on widows 10

Issue

when i checked for node version, i got the response bellow

PS C:\WINDOWS\system32> node -v

Node Commands

Syntax:

node {operator} [options] [arguments]

Parameters:

    /? or /help   - Display this help message.


    list          - List nodes or node history or the cluster

    listcores     - List cores on the cluster

    view          - View properties of a node

    online        - Set nodes or node to online state

    offline       - Set one or more nodes to the offline state

For more information about HPC command-line tools,
see http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=120724.

but checking for npm version, it comes up well.

PS C:\WINDOWS\system32> npm -v
8.5.0
PS C:\WINDOWS\system32>

npm -v gives 8.5.0

But node -v give syntax results as shown above

is the node properly installed??

how do I show the node version on the code??

I have tried to use the node -v

I have also tried to correct the PATH in environment variables,

I have used node repair, I have uninstall and reinstall but yet I still can’t see the node version, but the npm version is coming up.

how can the npm version show up but the node version doesn’t show?

Solution

You are in the system32 folder and running as an admin user, and node is a Windows executable. You probably want to be running the ‘nodejs command prompt’ instead of cmd.exe.

Answered By – 0xLogN

Answer Checked By – Willingham (Easybugfix Volunteer)

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published